2013-04-18 18:53:14• hírek • Póti Orsolya

Hasznos az interaktív-táblák alkalmazása

Az interaktív-táblák kezelése és hasznossága volt az egyik fő témája annak a módszertani találkozónak, amelyre a LiterArt Magyartanárok Egyesülete szervezésében került sor április 18-án a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban.

A szatmárnémeti LiterArt Magyartanárok Egyesülete ezen a héten három módszertani kört is szervezett a megyénkben magyar nyelvet és irodalmat oktató pedagógusok számára. Az április 18-án, csütörtök délután 15 órától kezdődő találkozónak a Református Gimnázium multimédia terme adott otthont.

A rendezvényen közel 15, középiskolákban tanító pedagógus vett részt, többek között a Református Gimnázium, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Nagykárolyi Kalazanci Szent József Líceum, az Aurel Popp Művészeti Líceum és a Traian Vuia Szakképző Líceum magyartanárai.

A módszertani kör első felében Gál Gyöngyi, a magyartanárok egyesületének elnöke felhívta a pedagógusok figyelmét a Vers mindenkiért! elnevezésű versfelolvasó mozgalom fontosságára, amelyet a Magyar Költészet Napja alkalmából hirdetett meg a LiterArt és Szatmár Megyei Tanfelügyelőség.

Ugyanis a mozgalmat - melynek célja a Magyar Költészet Napjának megünneplése mellett az, hogy a versolvasás minél szélesebb körben terjedjen - több iskolában nem sikerült megrendezniük a pedagógusoknak.

A Költészet Napi-programok értékelése után az interaktív-táblák használatáról, ezek fontosságáról beszéltek a tanárok, egyes pedagógusok pedig bemutatták az általuk készítette anyagokat is kollégáiknak és elmesélték interaktív-táblák segítségével tartott tanórán szerzett tapasztalataikat.

A kor igényeinek megfelelő taneszköz használati-, médiafejlesztési-, kommunikációs és módszertani kompetenciák elsajátítására minden korábbinál nagyobb szükség van. Szatmár megyében már számtalan pedagógust képeztek az interaktív tábla használatára az elmúlt néhány hónapban. Az interaktív-tábla technológiák osztálytermi bevezetése reprezentáns példa arra, hogy hogyan lehet egyszerűen és eredményesen bevezetni az új audiovizuális taneszközöket, médiumokat az oktatásba.



A berendezés légyege, hogy az elektromos táblát számítógépekkel lehet összekötni. Bármit, amit a táblára írnak, az azonnal megjelenik a számítógépeken is. Mi több, le is menti azokat. A számítógépekről pedig bármit meg lehet jeleníteni a táblán.

Természetesen egy irodalom, vagy nyelvtan óra nem feltétlenül a tábla miatt lesz jó, de a táblahasználat szerves egészet alkothat az órával. A tanulók ideális esetben nem passzív, hanem aktív részesei lesznek a tanóráknak, hiszen az eddig szerzett tapasztalatok szerint szívesen használják a táblát és jobban felkelti a figyelmüket egy a táblán megmutatott, a tananyaggal kapcsolatos hanganyag, vagy videofelvétel.

Egy ilyen felszerelés 2500-3000 euróba kerül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: